Suositut kryptovaluutta Palvelut

  • Coinbase – Digitaalinen valuutanvaihto ja lompakko palvelu. Yli 200 miljoonaa sijoittajaa. Coinbase – Digitaalinen valuutanvaihto ja lompakko palvelu. Yli 200 miljoonaa sijoittajaa. Avaa Tili >
  • Binance – Yksi maailman suurimmista kryptovaluutta vaihtoalustat Binance – Yksi maailman suurimmista kryptovaluutta vaihtoalustat Avaa Tili >
  • E-toro – Laadukas ja helppokäyttöinen ohjelmisto. Tarjoussa on myös ensitalletusbonus uusille käyttäjilleen E-toro – Laadukas ja helppokäyttöinen ohjelmisto. Tarjoussa on myös ensitalletusbonus uusille käyttäjilleen Avaa Tili >

Kryptovaluutanvaihto eri vaihtoalustoilla

kryptovaluutanvaihto

Nykyään suurin osa ihmisistä on vähintäänkin kuullut sanan kryptovaluutanvaihto. Koko asiaa pidetään kuitenkin yhä jollain tapaa pienen piirin harrastuksena, eikä sitä ymmärretä vielä kovinkaan laajasti. Vuonna 2017 on kuitenkin vain harvoja sellaisia pankkeja, suuria tilitoimistoja, ohjelmistoyrityksiä tai hallituksia, jotka eivät olisi tehneet selvitystä kryptovaluutanvaihdon kannattavuudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Tavallisten ihmisten keskuudessa kryptovaluutanvaihto on vasta lyömässä itseään toden teolla läpi. Yhä useampi on kiinnostunut mahdollisuudesta vaihtaa kryptovaluuttoja ja tiedostaa, että olemassa on monia eri vaihtoalustoja, joiden kautta kryptovaluutalla voi tehdä kauppaa. Juuri oikean vaihtopaikan valitseminen saattaa tuntua etenkin alussa haastavalta tehtävältä. Ennen päätöstä valintaa onkin syytä pohtia useammalta eri kantilta. Tämä kryptovaluutanvaihtoa käsittelevä opas neuvoo, mistä löytyvät tämän hetken parhaimmat vaihtoalustat kryptovaluutan myymiseen ja ostamiseen. Lisäksi tarjolla on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla vaihtoalustan valitseminen helpottuu.

Mitä ovat eri valuutanvaihtoalustat?

Kryptovaluuttoja on mahdollista vaihtaa erilaisilla kryptovaluutanvaihtoa tarjoavilla alustoilla. Nämä kryptovaluutanvaihdot suoritetaan erityisellä vaihtoalustalla, jonka välityksellä voi ostaa ja myydä digitaalisia valuuttoja esimerkiksi toisia digitaallisia valuuttoja tai vaihtoehtoisesti euroja, dollareita tai puntia vastaan. Alustalla voi vaikkapa myydä bitcoineja ja ostaa dollareita myydyistä bitcoineista kertyneillä varoilla tai bitcoinit voi vaihtaa vaikkapa etheriksi.

Kryptovaluuttaa voi vaihtaa sekä kaikille kryptovaluutanvaihdosta kiinnostuneille suunnatuilla julkisilla vaihtoalustoilla, mutta olemassa on myös yksityisiä ja suljettuja valuutanvaihtoalustoja, joille pääsy edellyttää jonkun siellä jo olevan lähettämää kutsua.

kryptovaluutat

Tyypilliset vaiheet kryptovaluuttaa vaihdettaessa

Mikäli kryptovaluutanvaihto ei ennestään ole tuttua, on ensimmäinen tehtävä etsiä itselleen sopiva vaihtoalusta. Erilaisten säädösten vuoksi yhä useampi vaihtoalusta vaatii asiakkailtaan henkilöllisyyden varmentamista ennen kuin tililleen voi tallettaa varoja.

On hyvä ottaa huomioon, etteivät kaikki kryptovaluuttaa vaihtavat palvelut hyväksy fiat-valuuttoja, vaan osa käsittelee ainoastaan kryptovaluuttaa. Useimmat alustat hyväksyvät pelkästään bitcoineja, joilla voi ostaa muita kryptovaluuttoja. Bitcoin on tämän hetken suosituin kryptovaluutta, joka on tarjolla lähes poikkeuksetta jokaisela vaihtoalustalla. Mikäli kryptovaluutanvaihto kiinnostaa, täytyy siis siinä tapauksessa käydä läpi seuraavat vaiheet:

Vaihe 1: Avaa kotimaisessa kryptovaluuttapalvelussa oma tili ja suorita henkilöllisyyden varmistaminen (henkilöllisyystodistuksen toimittaminen vaihtoalustan ylläpitoon).

Vaihe 2: Talleta varoja pankkitililtä kryptovaluuttatilille ja aloita vaihtamalla bitcoineja.

Vaihe 3: Rekisteröi itsellesi tili vaihtoalustalla, joka tarjoa useita eri kryptovaluuttoja. Useimmiten nämä alustat eivät hyväksy fiat-talletuksia, vaan kelpuuttavat ainoastaan bitcoin-talletukset.

Vaihe 4: Tilin vahvistamisen jälkeen voit siirtää hankkimasi bitcoinit paikallisesta palvelusta toiseen kryptovaluuttapalveluun. Nyt voit alkaa käymään kauppaa muista kryptovaluutoista bitcoineja käyttämällä.

 kryptovaluutta kurssit

Huomioonotettavia seikkoja kryptovaluuttapörssiä valittaessa

Tässä esitellään muutamia sellaisia asioita, joita kannattaa pohtia, jotta pystyisi valitsemaan itselleen omia erityistarpeita parhaiten vastaavan vaihtopaikan kryptovaluutanvaihtoon.

Katsasta kryptovaluuttojen valikoima

Monet aloittelevat kryptovaluutanvaihtajat suosivat bitcoinia, koska se on tunnetuin krptovaluutta ja muodostaa jopa 47% osuuden kaikesta kryptovaluutanvaihdosta. Olemassa on kuitenkin iso liuta muitakin kryptovaluuttoja, joten mikäli muutkin kryptovaluutat kiinnostavat, kannattaa selvittää, mitkä alustat tarjoavat laajimman valikoiman eri kryptovaluuttoja.

Tutustu hinnastoon

Lähestulkoon jokainen vaihtopörssi veloittaa käyttäjiltään kuluja alustan tarjoamien palveluiden käyttämisestä. Kannattaa varmistua siitä, että tietylle vaihtoalustalle rekisteröityessä on perillä kaikista sen perimistä kuluista, ettei vastaan tule ikäviä yllätyksiä.

Selvitä henkilöllisyyden varmentamiseen liittyvät käytännöt

Monilla vaihtoalustoilla on käytäntönä se, että alustan käyttäjiltä vaaditaan henkilöllisyystodistusta henkilöllisyyden varmentamiseksi ennen kaupanteon aloittamista. On suositeltavaa pohtia, onko valmis toimimaan tietyn vaihtoalustan asettamien edellytysten mukaisella tavalla.

Vertaile kryptovaihtokursseja

Kukapa haluaisi liittyä vaihtopörssiin, joka tarjoaa markkinoiden surkeimmat vaihtokurssit ja veloittaa korkeita transaktiokuluja? Vieraile eri vaihtoalustoilla ja vertaile niiden tarjoamia vaihtokursseja, niin saat hyvin nopeasti vihiä siitä, mitkä alustat tarjoavat parhaat diilit.

Tarkista limiitit

 Paljonko alustalla on mahdollista ostaa ja myydä kryptovaluuttaa kerralla? Toisinaan vaihtoalustat saattavat asettaa myös rajoituksia sen suhteen, paljonko pelaajat voivat kerralla nostaa tililtään varoja. Tämä saattaa tehdä asioista turhankin monimutkaisia, sillä mikäli tilillä on enemmänkin varoja ja ne kaikki haluaa siirtää pois, joutuu nostot pahimmassa tapauksessa jakamaan usealle eri päivälle.

Selvitä palvelun nopeus

Kuinka nopeasti kryptovaluutta vaihtuu? Kannattaa huomioida, että usein nopeuteen liittyvät ongelmat johtuvat pankkijärjestelmään liittyvistä säädöksistä, eivätkä sinänsä kryptovaluutasta itsestään. Usein luottokorttimaksut käsitellään samantien. Pankkisiirroissa voi kestää muutamia päiviä. Käteismaksuissa rahat siirtyvät yleensä välittömästi, mutta niitä ei voi hoitaa internetin kautta.

Perehdy arvosteluihin

Koskaan ei voi korostaa etukäteen tehtävän selvitystyön merkitystä. Jos on itse vasta hiljattain kiinnostunut kryptovaluutanvaihdosta eikä siten vielä kovinkaan perillä markkinoista, kannattaa selvittää, mitä mieltä muut käyttäjät ovat olleet eri vaihtoalustoista. Vaikka millä tahansa vaihtopörssillä voi olla negatiivisiakin arvosteluja, on yleinen arvosana se, joka ratkaisee. Vakaa ja luotettava vaihtoalusta on paras vaihtoehto valintaa tehdessä!

 ssuosituimmat kryptovaluutat

Varmistu kryptovaihtoalustan toimivuudesta omassa maassasi

Harvoin tulee huomioineeksi, etteivät kaikki vaihtoalustat välttämättä toimi yhtä kattavasti joka maassa. Jotkut vaihtopörssit eivät ole lainkaan käytettävissä Aasiassa tai Latinalaisen Amerikan maissa, toiset puolestaan ovat suunnattu yksinomaan Euroopan markkinoille. Järkevintä on valita sellainen vaihtopörssi, jossa kryptovaluuttaa voi vaihtaa rajoituksetta kaikkialla siellä, missä yleensä tapaa liikkua. Jos siis asuu osan aikaa jossain muualla päin maailmaa, on tällaiset seikat syytä ottaa huomioon.

Kryptovaluuttaa käsittelevien alustojen valtava kirjo

Ennen kuin poraudutaan syvemmin valuutanvaihtopalveluihin, on syytä käydä lyhyesti läpi kryptovaluutan merkitys. Kryptovaluuttojen perusajatus on varsin yksinkertainen, vaikkei niihin liittyvä teknologia sitä millään muotoa olisikaan. Käytännössä kryptovaluutalla tarkoitetaan virtuaalista tai digitaalista valuuttaa, joka hyödyntää tietoja suojaavaa koodausta turvallisuuden takaamiseksi. Samaa salaustekniikkaa käytetään myös säätelemään valuuttamarkkinoita siten, ettei uusia digivaluuttoja rupeaisi pulpahtelemaan pinnalle hallitsemattomasti.

Tällä hetkellä kryptovaluuttoja on olemassa jo valtava määrä, mutta kaikkein tunnetuin ja käytetyin niistä on bitcoin, jonka jälkeen seuraavaksi suurin on ethereum. Valuutanvaihtopalveluita tarjoavia vaihtoalustoja on monin verroin enemmän kuin kryptovaluuttoja. On olemassa vaihtoalustoja, jotka vaihtavat pelkkiä bitcoineja, mutta yhä useampi vaihtoalusta pystyy tarjoamaan hyvin laajan valikoiman eri kryptovaluuttoja.

kryptovaihtoalustat

Tämän hetken suosituimmat kryptovaihtoalustat

Seuraavaksi perehdytään muutamiin tämän hetken parhaimmista kryptovaluutanvaihtoalaustoista, joiden joukosta löytynee jokaiselle varteenotettava vaihtoehto:

CEX.IO

CEX.IO on yksi maailman vanhimmista kryptovaluutanvaihdoista. Vaikka siitä käytetäänkin usein nimitystä kryptovaluutanvaihto, on CEX.IO käytettävissä ainoastaan bitcoinien ja ethereumin vaihdossa. Jos kuitenkin tahtoo vaihtaa muitakin kryptovaluuttoja, on yksi vaihtoehto käyttää CEX-alustaa ja sen jälkeen Changelly-nimistä palvelua, jonka avulla bitcoinit tai ethereumit saa vaihdettua moneksi muuksikin kryptovaluutaksi.

CEX.IO ottaa turvallisuusasiat hyvin vakavasti ja haluaa toimia vastuullisuuden malliesimerkkinä, jonka vuoksi se noudattaa tiukkoja sääntöjä asiakkaiden tunnistamisessa. Alustan käyttäjien täytyykin varmentaa henkilöllisyytensä ennen kuin alustan käyttäminen kryptovaluutanvaihtoon on ylipäätään mahdollista. Tätä nykyä CEX.IO:n kautta voi suorittaa kauppoja luottokorteilla ja tilisiirroilla.

Kun sivustolla ryhtyy treidaamaan, laskee järjestelmä automaattisesti transaktiosta treidaajalle koituvat kulut ja lukitsee ne kahden minuutin ajaksi, joka on varsin näppärä ominaisuus. CEX.IO:n kohdalla käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet satunnaisista piilokuluista. Alustalla kaikkiin fiat-valuuttoja koskeviin vaihtoihin liittyy 7% kiinteä kulu.

LocalBitcoins

LocalBitCoins on verrattain tuore tapaus kryptovaluuttojen kaupankäynnissä. Kyseessä on käyttäjien keskinäinen kryptovaluutanvaihtoalusta, jota käytetään suurten kaupunkien alueella eri puolilla maailmaa. Tämä vaihtoalustan keskeisin ajatus on yhdistää samalla alueella asuvat kryptovaluutanvaihtajat, jotta he voisivat sopia tapaamisen ja suorittaa vaihdon kasvotusten.

Uberissa käytössä olevaa järjestelmää mukaillen myös LocalBitCoinsissa jokaisella treidaajalla on omien toimiensa pohjalta määräytyvä arvosanansa, joka on näkyvillä julkisesti. Tällä pyritään ehkäisemään mahdollisia huijauksia ja väärinkäytöksiä ja edesauttamaan turvallista ja mutkatonta kaupantekoa.

LocalBitCoinsin kautta on mahdollista ostaa digivaluuttaa Squaren, Paypalin, pankkisiirtojen ja muutamien muidenkin maksumenetelmien avulla. Jos myyjä haluaa itse määritellä oman vaihtokurssinsa, veloittaa alusta transaktioista yhden prosentin käsittelykulun.

Coinbase

Coinbasea pidetään yhtenä luotettavimmista valuutanvaihtoalustoista ja lisäksi se lukeutuu suurimpien vaihtoalustojen joukkoon. Coinbasen muodostaa jo yli neljästä miljoonasta aktiivisesta vaihtajasta koostuva käyttäjäkunta. Alustalla vaihdetaan bitcoineja, ethereumia, litecoineja ja muita digitaalisia valuuttoja sekä fiat-valuuttoja yli 32 eri maassa ja lisäksi pelkästään bitcoineihin keskittyviä kauppaa käydään 190 maassa. Treidaaminen Coinbasessa on tehty helpoksi, sillä bitcoineja voi ostaa ja myydä niin pankkitilisiirtoa, luottokorttia, PayPalia ja monia muitakin rahansiirtomenetelmiä käyttämällä. Coinbasen käyttämisen edellytyksenä on kryptovaluutanvaihtoa varten tarvittavan elektronisen lompakon luominen

Coinmama

Coinmama on jo pitkään ollut kryptovaluuttoihin silmänsä iskeneiden sijoittajien suosikki, sillä se tarjoaa erityisen nopean ja vaivattoman keinon bitcoinien ostamiseen. Vuodesta 2013 alkaen toiminut Coinmama on helppokäyttöinen vaihtoalusta, jossa voi sekä ostaa että myydä kryptovaluuttoja. CoinMama toimii tällä hetkellä noin 200 eri maassa, joka tekee siitä keskimääräistä laajemmalle ulottuvan valuutanvaihtoalustan. Coinmamaa kritisoidaan lähinnä sen korkeista kuluista. Esimerkiksi luottokorttiostoissa alusta veloittaa käyttäjiltään varsin mojovan 12% kulun.

Changelly

Vuodesta 2013 toiminut Changelly on mielenkiintoinen vaihtoehto valuutanvaihtoon digitaalisten valuuttojen välillä. Changelly ei tarjoa lainkaan vaihtoa perinteisissä valuutoissa, vaan keskittyy yksinomaan kryptovaluuttoihin. Changelly ehdottaa parhaat valuuttakurssit suurten kryptovaihtoalustojen joukossa. Kyseessä on hieman erilainen vaihtoalusta, sillä sen perimmäisenä tavoitteena on poistaa kaikki tekniset esteet käyttäjien ja kryptovaluuttajärjestelmien väliltä. Tämän vuoksi esimerkiksi Changellyn kautta vaihtoprosessi hoituu todella nopeasti ja näppärästi. Äkillisesti muuttuvilla kryptovaluuttamarkkinoilla tehokkaasti toimiva alusta on mainio valinta, sillä tapahtumien hyväksymistä ei tarvitse jäädä odottamaan pitkiksi ajoiksi.

GDAX

GDAX keskittyy ainoastaan kolmen suurimman kryptovaluutan (Bitcoin, Ethereum ja Litecoin) kauppaamiseen. GDAX:in suosiota selittää ainakin osittain sen kulurakenne, sillä se veloittaa joko 0% tai 0,25% tapahtumasta riippuen. GDAX on lisäksi yhteydessä Coinbaseen, joka mahdollista helpon ja täysin maksuttoman varojen siirron tilien välillä.

Poloniex

Poloniex on volyyminsä puolesta tällä hetkellä suurin kryptovaluutan vaihtoalusta. Se tarjoaa hyvän likviditeetin lähes kryptovaluuttapareille, mutta tavallisia valuuttapareja se ei käsittele. Vaihtoalusta muodostuu neljästä pääasiallisesta markkinasta, joita ovat Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT) ja Monero (XMR), mutta kaiken kaikkiaan alustalla käsitellään yli 80 eri kryptovaluuttaa. Poloniex on yksi suosituimmista vaihtoalustoista, sillä se rakentuu äärimmäisen luotettavana pidetyn teknologian varaan. Toisaalta viime aikoina se on saanut kovaa kritiikkiä sivustonsa hitaudesta, joka johtunee suuren käyttömäärän aiheuttamasta ruuhkautumisesta.

Poloniexilla kryptovaluutan kaupankäyntiin liittyvät kulut ovat 0,25% tai 0,15% tapahtumasta riippuen. Alustalla on käytössä tyypillinen malli, joka kannustaa markkinoiden likviditeettiä tarjoamalla takaajille alhaisemmat kustannukset. Tämä puolestaan parempaan spradiin, sillä se motivoi takaajia keskinäiseen kilvoitteluun.

Kraken

Kraken on mahtavia ominaisuuksia tulvillaan oleva vaihtoalusta, joka tarjoaa nopeat rahansiirrot ammattitason treidaajille. Kraken on hieman monimutkaisempi alusta, jonka takia se soveltuukin paremmin vähän kokeneemmille kryptovaluutanvaihtajille. Se tarjoaa kehittyneet treidaustyökalut kuten erilaisia tappiomittareita ja mahdollisuudet kaupankäyntiin limiitillä.

Krakenin tarjoamia kryptovaluuttavaihtoehtoja ovat ainakin Bitcoin, Namecoin, Dogecoin, Ripple sekä Ven. Perinteisistä valuutoista hyväksytään EUR, USD sekä KRW. Krakenilla treidauksen hinta määrittyy valuuttaparista ja 30 päivän volyymistä riippuen. Tällä alustalla transaktiokulut ovat keskimääräistä korkeammat, mutta toisaalta vastineeksi asiakas saa luotettavaa palvelua ja mikäli kauppaa käy riittävän suurilla määrillä, on siinä tapauksessa mahdollisuus saada prosenttikuluja hieman pienennettyä.

Cryptsy

Floridassa päämajaansa pitävä Cryptsy tarjoaa vaihtoalustan bitcoinien lisäksi jopa yli 200 muulle kryptovaluutalle, joihin lukeutuvat esimerkiksi Litecoin, Peercoin, MazaCoin, Dogecoin ja monet muut. Vaihtoalusta aloitti toimintansa vuonna 2013 ja sillä arvioidaan olevan noin hieman alle 300 000 käyttäjää, jotka käyvät alustalla kauppaa useiden satojentuhansien eurojen arvosta päivittäin. Cryptsyllä treidauskuluja peritään 0,20% ostajilta sekä 0,30% myyjiltä, jonka lisäksi peritään valuutasta riippuvia transaktiokuluja.

Bitstamp

Bitstamp on Sloveniasta käsin toimiva kahden nuoren teknologiagurun kehittämä hyvämaineinen Bitcoinin vaihtoalusta, josta on kasvanut yksi vaihtovolyymiltaan suurimmista. Se mahdollistaa ostot ja myynnit BTC:n ja USD:n välillä ja lisäksi talletukset ja kotiutukset myös monessa muussa valuutassa, mutta euroja käyttävien on syytä huomioida euroista dollareihin vaihtamisesta koituvat lisäkulut.. Bitcoinien vaihtamiseksi Bitstamp edellyttää asiakkailtaan tilin luomista.

Gemini

Gemini on New Yorkissa vuonna 2015 perustettu suosittu vaihtoalusta, joka on esimerkiksi Coinbaseen verrattuna rakenteeltaan ja toiminnoiltaan monimutkaisempi. Tästä huolimatta vaihtoalustasta on onnistuttu laatimaan riittävän käyttäjäystävällinen, jotta sitä voi suositella aloittelevillekin valuutanvaihtajille. Matalat kulut ja tasokas asiakaspalvelu ovat Geminin valttikortteja. Toinen Geminin valtava etu piilee siinä, että treidaamisen voi aloittaa samantien talletuksen tekemisen jälkeen toisin kuin monissa muissa palveluissa, joissa asiakkaan täytyy jäädä odottelemaan talletuksen käsittelemistä.

Myöskään Geminin kohdalla kryptovaluuttaa ei voi kuitenkaan nostaa tililtään ennen kuin pyyntö on käsitelty ja hyväksytty. Toinen Geminin rajoitus on se, että asiakas voi siirtää rahaa vaihtoalustalle rekisteröimälleen tililleen ainoastaan tilisiirrolla. Gemini mahdollistaa dollareiden vaihtamiseen bitcoineihin ja ethereumiin, joten tarjottavien kryptovaluuttojen määrällä se ei niinkään kilpaile.

kryptovaluutan vaihtoalustat

Mitkä ovat suurimpia vaihtoalustan toimintaan liittyviä riskejä?

Kryptovaluuttapörssien välillä yksi suurimmista eroista on se, että osa edellyttää tilille tehtävää talletusta, kun taas osa vaihtaa valuutan välittömästi yhdestä toiseen. Mikäli vaihtoalusta vaatii tilille tehtävää talletusta, sisältyy siihen suurempi riski kuin niillä alustoilla, jotka pystyvät suorittamaan vaihdon suoraan.

Perusohjenuorana voidaan todeta, ettei rahan säilyttäminen pidempiä aikoja vaihtoalustan tilillä ole koskaan järkevää. Paljon parempi vaihtoehto on käyttää turvallista ja suojattua elektronista lompakkoa, johon saattaa liittyä pieniä käyttökustannuksia, mutta joka on silti monin verroin turvallisempi vaihtoehto.

Kryptovaluutanvaihto on palkitsevaa

Monet olettavat treidaamisen ja etenkin kryptovaluuttojen vaihtamisen olevan helppoa puuhaa, mutta todellisuudessa erityisesti tämänkaltaiseen valuutanvaihtoon liittyy monenlaisia riskejä, joita ei välttämättä edes ymmärretä. Aivan liian monet treidaajat jättävät kryptovaluuttansa makaamaan vaihtotileileen ja luottavat täysin siihen, että vaihtoalusta toimii vastuullisesti ja luotettavasti. Moni on joutunut kokemaan karvaasti omissa nahoissaan valuuttapörssien arvaamattomuuden, kuten taannoinen Bitfinex-hakkerointitapaus sekä surullisenkuuluisa Mt. Gox ovat osoittaneet.

Toisaalta kryptovaluutanvaihto voi olla riskialttiudestaan huolimatta hyvinkin puoleensavetävä mahdollisuus uudenlaiseen sijoittamiseen, kunhan siihen on valmis perehtymään perinpohjaisesti. Kunhan mielessä pitää ennen kaikkea treidaamiseen liittyvät vaarat ja tiedostaa sen, että mikä tahansa tekninen indikaattori tai ennuste voi hyvin mennä pieleen, tulee päätös kryptovaluutanvaihtoon mukaan lähtemisestä olemaan taatusti kannattava sijoitus tulevaisuuteen!

Käytämme evästeitä, Jatkamalla vierailuasi verkkosivustolla, annat suostumuksesi evästeiden käyttöön Lisätietoja

Käytämme evästeitä tehdäksemme sivustoista helppokäyttöisempiä ja voidaksemme muokata sivustoja mieltymystesi ja tarpeidesi mukaisiksi. Käytämme evästeitä myös laatiaksemme anonyymejä ja koostettuja tilastoja, joiden avulla saamme paremman käsityksen sivustojemme käytöstä ja voimme parantaa niiden rakennetta ja sisältöä. Emme pysty tunnistamaan sinua tämän tiedon perusteella. Voit lukea lisää evästekäytännöstä tietosuojakäytäntösivulla. Sulkemalla tämän viestin, suostut meidän evästeiden käyttöön tämän laitteen ja meidän evästeen politiikan mukaisesti ellet ole poistanut evästeitä käytöstä.

Sulje