Mitkä ovat matkailuun sopivat luottokortit?

luottokortit

Edessä saattaa olla hiihtoloma, pääsiäisloma, kesäloma, syysloma, joululoma tai muuten vaan sopiva hetki lähteä matkalle. Matkaan liittyvien varausten sekä matkavakuutuksen lisäksi tärkeä apuväline matkalla on luottokortti. Vaikka ilmankin luottokorttia on mahdollista pärjätä matkoilla, tekee se matkailusta monin verroin helpompaa ja turvallisempaa, kun lompakosta löytyy vähintään yksi luottokortti. Luottokortista on todella paljon hyötyä esimerkiksi silloin, jos matkalla on tarkoitus vuokrata auto. Monet autovuokraamot edellyttävät vuokraajalta luottokorttia ja vain harvat ottavat vastaan enää käteistä takuumaksun suorittamiseen.

Yleisesti matkailuun soveltuvia luottokortteja

Matkailijan luottokortit ovat luottokortteja, jotka tekevät matkasta vieläkin onnistuneemman elämyksen. Niiden tehtävän on helpottaa matkailijan arkea tarjoamalla sujuvia maksuratkaisuja. Lisäksi monet paljon matkustaville suunnatut luottokortit tarjoavat muitakin erityisesti matkailuun liittyviä etuja. Luottokortit saattavat edesauttaa esimerkiksi ilmaisten matkojen kerryttämistä, tasokkaampaa kohtelua hotelleissa tai lennoilla sekä monia muita matkan aikana hyödynnettäviä etuja.

Yleisesti matkailuun soveltuvia luottokortteja voidaan sanoa olevan kolmenlaisia: lentoyhtiöön yhdistettyjä luottokortteja, hotelliketjuihin yhdistettyjä luottokortteja sekä yleisiä luottokortteja. Useat lentoyhtiöihin tai hotelliketjuihin liitetyt luottokortit tekevät luottokortin haltijasta kyseisen yhtiön kanta-asiakkaan, jolloin kortin käyttämisestä saa kerättyä palkintoja. Useimmiten kyse on kyseisen lentoyhtiön ilmaisista lennoista tai hotelliketjun tarjoamista maksuttomista hotelliöistä tai vaikkapa luokan korotuksesta. Myös tavalliset, yleiseen käyttöön tarkoitetut luottokortit tarjoavat usein bonusta kaikenlaisesta kuluttamisesta, vaikkakin pienemmällä prosentilla.

 Paras matka luottokortti

Eri luottokortit tarjoavat eri etuja matkoilla

Fiksu matkailija varmistaa jo hyvissä ajoin ennen matkaa, että käytössä tulee olemaan juuri oikea luottokortti matkaa ajatellen. Markkinoilla on kuitenkin lukemattomia luottokortteja, joten mistä tietää, mikä kortti on omaan tarpeeseen paras mahdollinen vaihtoehto? Loppupeleissä valinta riippuu siitä, millainen matkailija on kyseessä. Mikäli reissaa paljon ja säännöllisesti, saattaa optimaalinen luottokortti matkalle olla täysin eri kuin sellaisella, joka käy kerran vuodessa viikon tai pari viettämässä lomaa etelässä.

Kaikkia matkailijoita ei luonnollisesti niinkään kiinnosta lentopisteiden kerääminen, vaan luottokortin hankkimisen suurin syy saattaakin olla sen sijaan vaikkapa monipuolinen matkavakuutus. Oli luottokortin hankkimisen tarkoituksena tehostaa lentopisteiden keruuta tai kerryttää ilmaisia hotelliyöpymisiä, kannattaa kuitenkin aina olla tarkkana. Jos kiikarissa on jonkun lentoyhtiön kuten Norwegianin tai Finnairin luottokortti, kannattaa sen hankkiminen silloin, jos pisteitä tulee kertymään lennoista riittävästi, että se on sen arvoinen. Mikäli puolestaan haluaa keskittyä pisteiden ansaitsemiseen hotelliyöpymisillä, on hyvä varmistaa, että luottokorttiohjelmaan osallistuvia hotelleja löytyy sieltä, minne on matkustamassa. Ei ole mitenkään liioittelua hankkia useampia luottokortteja, mikäli matkustettua tulee jonkin verran ja tietää, että eri luottokorttien tarjoamia etuja tarvitsee tulevaisuudessa.

Vaikka luottokortin palkinto-ohjelmien myötä on mahdollista saada suuriakin säästöjä, on yllättävän yleistä, että edut jäävät lopulta käyttämättä. Erään hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan jopa kolme kymmenestä luottokortin haltijasta jättää lopulta valtaosan keräämistään eduista käyttämättä. Saattaa esimerkiksi olla, ettei kortinhaltija edes hoksaa hyödyntää lentokentän loungen ilmaista sisäänpääsyä, matkan peruuttamiseen tai myöhästymiseen liittyvää vakuutusta, ilmaista ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, autonvuokrausvakuutusta tai priority-jonoa koneeseen noustessa. Mikäli siis valitsee lentopisteitä tai ilmaisia hotelliöitä kerryttävän luottokortin, on silloin syytä myös käyttää niistä saatavat edut.

 luottokortit passi matkailuun

Luottokorttien vertailua

Seuraavassa osiossa listataan tämän hetken parhaimpia luottokortteja matkailijan tarpeisiin. Eri luottokorttien vertailussa on otettu huomioon sellaisia tekijöitä, jotka ovat matkalla käteviä tai muuten vain mukavia. Luottokortteja vertaillessa huomioituja seikkoja ovat matkavakuutuksen kattavuus, valuutanvaihto, lentopisteiden kerryttäminen, pääsy lentokenttien lounge-tiloihin sekä tietenkin luottokorttiin liittyvät kustannukset.

 • Finnair Plus MasterCard
 • Finnair Plus Visa ja Finnair Plus Visa Gold
 • SAS EuroBonus World MasterCard
 • Norwegian-luottokortti
 • Diners Clubin Finnair Plus Diners Club tai SAS Eurobonus Diners Club
 • American Express Green / Gold / Platinum (Membership Reward -pisteet ovat siirrettävissä muun muassa Finnair Plus -ohjelmaan, Iberian, Deltan, KLM:n, British Airwaysin, SAS:n, Air Francen, Scandic Hotelsin, Hilton Honorsin ja Starwoodin kanta-asiakasohjelmiin.

Kuinka matkailijan luottokortit toimivat?

Matkailuun soveltuvat luottokortit auttavat haltijaansa säästämään matkakustannuksissa kuten vaikkapa lennoissa, hotelleissa sekä kuljetuksissa. Tällaiset luottokortit hyödyttävät aivan erityisesti säännöllisesti korttia käyttäviä, sillä mitä enemmän kortilla kuluttaa, sitä suurempia säästöjä sillä on myös mahdollista saavuttaa. Jotkut luottokortit eivät kuitenkaan välttämättä edes edellytä lainkaan pisteitä, jotta kortin haltija voisi käyttää luottokorttiin liitettyjä etuja. Tällöin saattaa kuitenkin olla, että luottokorttiyhtiö perii kortista esimerkiksi vuosimaksua.

Monet matkailuun soveltuvat luottokortit tarjoavat puoleensavetäviä liittymisbonuksia. Parhaat luottokortit voivat tarjota huikean määrän pisteitä uusille kortinhaltijoille, jotka käyttävät korttia määrätyn summan edestä muutaman ensimmäisen kuukauden aikana.

Lentoyhtiöiden luottokortit: Monet lentoyhtiöt muodostavat kumppanuuksia luottokorttiyhtiöiden kanssa, jolloin luottokortin käyttäminen on kaikkein kannattavinta tietyn lentoyhtiön palveluissa. Kumppanuusohjelman hyödyntäminen saattaa tuoda kortinhaltijalle jopa kaksinkertaiset tai kolminkertaiset lentopisteet. Lisäksi kortinhaltijat ansaitsevat toki arkisesta kortinkäytöstään niin ikään lentopisteitä.

Nämä pisteet voi sitten hyödyntää joko lentoyhtiöltä lentoja hankkimalla tai sen yhteistyökumppaneiden palveluiden parissa. Esimerkiksi Finnairin Finnair Plus -pisteitä kerryttäneet voivat käyttää pisteensä myös erilaisten tuotteiden ostamiseen tai lahjoittaa pisteet esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. Lentoyhtiön luottokortin valitsevat pääsevät nauttimaan edullisemmasta ja viihtyisämmästä lentomatkasta. Muita etuja ovat usein esimerkiksi ilmainen tai alennettu matkatavara ruumassa, priority-jonot, ilmainen tai alennettu pääsy lentokentän loungeen sekä alennukset lennoilla myytävistä tuotteista.

parhaat luottokortit matkalla

Hotelliketjujen luottokortit:

Hotelliketjujen toimintaan liitetyt luottokortit tuovat eniten etuja silloin kun hotellimajoitus varataan kyseisen hotelliketjun hotellissa. Parhaiten tällainen ratkaisu toimii tietysti sellaisille henkilöillä, jotka suosivat mieluusti jonkun tietyn hotelliketjun hotelleja matkoillaan. Kaikkein arvokkain ja selkein etu ovat tietenkin ilmaiset hotelliyöt. Lisäksi kortinhaltijoille saatetaan tarjota muitakin etuja kuten aina taattu huoneen saatavuus, jäsenalennukset, nopeampi sisäänkirjautuminen sekä maksuttomat huoneluokan korotukset.

Monet hotelleihin linkitetyt luottokortit veloittavat vuosimaksun, joka saatetaan poistaa ensimmäisen vuoden osalta. Lisäksi monet luottokortit tarjoavat myös erilaisia matkavakuutuksia, matkan peruuttamiseen liittyviä korvauksia sekä apua hätätilanteissa.

Tavalliset luottokortit:

Tavalliset luottokortit eivät ole sidottuja mihinkään tiettyyn matkailualan toimijaan, vaan ne tarjoavat joustavuutta luottokortin käyttöön. Kortilla voi ostaa lentoja, hotellipaketteja ja risteilyitä sekä vuokrata vaikkapa auton loman ajaksi. Tämä onkin hyvä vaihtoehto sellaiselle matkailijalle, joka ei ole erityisen nirso käyttämiensä hotellien tai lentoyhtiöiden suhteen. Edut saattavat olla pienempiä, mutta toisaalta joustavuus on huomattavasti suurempi etu niille, jotka haluavat matkailuunsa vapautta.

matkaluottokortit

 Kuinka valita paras luottokortti matkalle?

Luottokortti on usein järkevä hankinta usein tai säännöllisesti matkustavalle. Mikäli luottokortin hankkimista vielä pohtii, kannattaa aluksi tarkistaa, että täyttää seuraavat kriteerit:

Usein matkustaminen tai pidemmälle matkalle lähteminen. Mikäli ei juurikaan kuluta rahojaan lentomatkailuun, hotelleihin, autonvuokraukseen tai mihinkään muuhunkaan matkailuun liittyvää, ei luottokortti välttämättä ole täysin tarpeellinen.
Luottotiedot kunnossa. Luottokortti myönnetään huomattavasti helpommin sellaiselle henkilölle, jolla ei ole merkintöjä maksuhäiriöistä.
Valmius maksaa luottokorttilaskuja sovitusti. Usein matkailuun tarkoitetut luottokortit voivat olla hiukan kalliimpia kuin perinteiset luottokortit, joten tämä on hyvä pitää mielessä.

Juuri omiin tarpeisiin soveltuvan luottokortin löytämiseksi kannattaa aloittaa perehtymällä eri vaihtoehtoihin seuraavien seikkojen osalta:

 1. Mikä bonusohjelma kuulostaa itselle hyödyllisimmältä?
 2. Millaisia rahallisia etuja luottokorttia käyttämällä on mahdollista saavuttaa?
 3. Millaiset uuden asiakkaan edut luottokortti tarjoaa?
 4. Mitkä ovat kortin vuosimaksut ja muut mahdolliset kustannukset?
 5. Tuleeko kortista saatavia etuja oikeasti käytettyä?

Mikäli matkailuun soveltuvat luottokortit ovat vasta hiljattain alkaneet kiinnostaa enemmän, saattaa parhain vaihtoehto olla aluksi jokin sellainen yleinen luottokortti, joka tarjoaa luotto-ominaisuutensa lisäksi myös esimerkiksi lentopisteitä. Monet suomalaiset suosivat esimerkiksi Finnairin pisteominaisuudella varustettua luottokorttia, sillä sen avulla pisteitä voi kerryttää erilaisia ostoksia tehdessä.

Ellei käytä suuria määriä rahaa tietyn hotelliketjun, lentoyhtiön tai muun brändin palveluihin, saattavat pelkästään lentopisteiden tai hotelliöiden kerryttämiseen tarkoitetut luottokortit olla hiukan turhan rajoitettuja. Moni paljon matkustava päätyykin luottokorttia valitessaan vaihtoehtoon, jossa yhdistyvät tavallinen lottokortti sekä jonkin yhtiön kanta-asiakasedut.

matkailuun parhaat luottokortit

Luottokortin hyödyntäminen ulkomailla matkustaessa

Kun on perillä siitä, kuinka oma luottokortti toimii, millaisia etuja se käyttäjälleen tarjoaa ja millaista suojausta siitä on mahdollista saada, voi luottokortin omistaminen ratkaista monen monta ongelmaa ulkomailla matkustaessa.

Välty ulkomailla ylimääräisiltä korttimaksukuluilta

Mikäli et ole varma siitä, peritäänkö luottokortin käytöstäsi kuluja ulkomailla, kannattaa asia tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Samassa yhteydessä kannattaa varmistua siitä, että luottokortissa on käytössä EMV-siruteknologia, joka on yhteensopiva lähes jokaisen ulkomailla toimivan myyjän laitteiden kanssa ja tarjoaa entistä parempaa turvallisuutta.

Välty pakotetulta valuutanvaihdolta

Monet kauppiaat ulkomailla tarjoavat kortilla maksaessa vaihtoehdoiksi joko paikallisessa valuutassa tai omassa valuutassa maksamisen. Luottokorttia käytettäessä on aina järkevintä valita paikallinen valuutta, sillä tällöin tulee välttyneeksi piilotetuilta kuluilta tai mahdollisesti huonolta vaihtokurssilta.

Turvaa luottokorttiin hätätilanteissa

Monesti Visa-kortin omistajilla on käytössään ympäri vuorokauden palveleva puhelinpalvelu, josta saa apua esimerkiksi lääkärisuosituksiin tai maksujärjestelyihin. Jotkut toiset luottokorttiyhtiöt saattavat puolestaan tarjota lääketieteellisen konsultoinnin lisäksi myös laillista neuvontaa, joka saattaa joskus matkoilla olla tarpeellinen palvelu. Jotkut luottokorttiohjelmat tarjoavat hätätilanteessa huippunopean uuden kortin lähettämispalvelun ja esimerkiksi Visa tarjoaa hätävarakäteistä tai Western Unionin kautta lähetettävän pikarahasiirron.

Hyödynnä matkavakuutus

Sekä SAS EuroBonus, MasterCard että Visa tarjoavat luottokorttiensa käyttäjille turvaa matkoilla ja lisäksi matkavakuutuksen joko verrattain edullisesti lisämaksusta tai jopa ilmaiseksi. Usein luottokorttiyhtiöiden tarjoamat vakuutukset ovat varsin kattavia, sillä niissä enimmäiskorvaus on joko hyvin suuri tai kattoa ei ole lainkaan. Lisäksi vakuutukseen sisältyy tavallisesti myös matkatavaravakuutus ja konkurssiturva. Luottokorttiin kuuluvan matkavakuutuksen ehdot kannattaa lukea huolella läpi. Usein vakuutus kattaa kaikki kortinhaltijan taloudessa asuvat henkilöt, joka on todella suuri säästö silloin kun matkalle lähtee perheestä useampi.

Huolettomampaa autonvuokrausta

Usein autoa vuokrattaessa saattaa autovuokraamon tarjoama liikennevakuutus olla tarpeen tai jopa pakollinen. Tämän lisäksi monet luottokortit kuten Visa Signature tarjoavat korvausta mahdollisissa kolaritilanteissa tai silloin jos auto vahingoittuu, se varastetaan tai se täytyy hinata jonnekin. Tämän suojauksen saa varaamalla ja maksamalla vuokrattavan auton kyseistä luottokorttia käyttämällä.

Kuten missä tahansa autovakuutuksessa, myös tässä on tiettyjä rajoituksia. Matkakohde, ajoneuvon tyyppi, ajoneuvon ikä sekä vuokrajakson pituus ovat kaikki tekijöitä, jotka otetaan huomioon. Mikäli matkan aikana autoillessa sattuu jotain, kannattaa korvauksia hakea mitä pikimmiten, sillä korvausten maksamiseen saattaa liittyä luottokortista riippuen aikarajoitteita.

Apua silloin kun matkatavarat katoavat

Kaikki usein matkustavat tietävät, etteivät matkatavarat välttämättä saavu määränpäähän samaan aikaan kuin matkustaja itse. Monet luottokorttiyhtiöt auttavat onneksi matkalaista tilanteessa, jossa matkatavarat ovat jääneet koneen kyydistä pois tai jos ne ovat teillä tietämättömillä. Vaikka lentoyhtiökin saattaa olla korvausvastuussa, tarjoavat sekä Visan että MasterCardin määrätyt luottokortit matkailijalle korvausta kadonneista tai myöhästyneistä matkatavaroista jopa 90 euroa vuorokautta kohden ensimmäiseltä kolmelta päivältä.

Käytämme evästeitä, Jatkamalla vierailuasi verkkosivustolla, annat suostumuksesi evästeiden käyttöön Lisätietoja

Käytämme evästeitä tehdäksemme sivustoista helppokäyttöisempiä ja voidaksemme muokata sivustoja mieltymystesi ja tarpeidesi mukaisiksi. Käytämme evästeitä myös laatiaksemme anonyymejä ja koostettuja tilastoja, joiden avulla saamme paremman käsityksen sivustojemme käytöstä ja voimme parantaa niiden rakennetta ja sisältöä. Emme pysty tunnistamaan sinua tämän tiedon perusteella. Voit lukea lisää evästekäytännöstä tietosuojakäytäntösivulla. Sulkemalla tämän viestin, suostut meidän evästeiden käyttöön tämän laitteen ja meidän evästeen politiikan mukaisesti ellet ole poistanut evästeitä käytöstä.

Sulje